Treća igra: Naslov do naslova priča

Za ovu kreativnu igru potrebno je poznavanje naslova knjiga i mašta.  Sastavite priču pri tom koristeći što više naslova knjiga. Npr:

Bila jednom jedna djevojčica Matilda koje je doživjela pustolovinu Điđija i Arna. Naime jednog se jutra probudila na Ljubičastom planetu, zeleni mravi su trčkarali oko nje, a Đuro zvani crv joj se iznenada obratio…

Vrijeme za stvaranje priče je ograničeno na 15 minuta, zato maštu i kreativnost ubacite u petu brzinu, razgibajte prstiće i pripremite se za pisanje.

Nakon isteka vremena za pisanje, objavite svoj komentar, odnosno priču. Zatim pročitajte priče drugih Tragača i pokušajte otkriti koje su oni naslove knjiga koristili u svojim pričama i u odgovoru na njihov komentar upišite naslove koje ste otkrili. Na kraju svaki Tragač neka provjeri komentare za svoju priču i vidi koliko su Tragači bili uspješni u otkrivanju naslova.

Oglasi

87 thoughts on “Treća igra: Naslov do naslova priča

 1. Bila je jednom djebvojčica Matilda.Otišla je u kazalište pogledati predstavu Pustolovine arna i Điđija.Kada se vratila kući,počela je pisati svoj dnevnik s anđelima i krenula u knjižnicu ,gdje je posudila Priču o galebu i mačko koji ga je naučio letjeti.Otvorivši je,otkrila je zamamni kiris knjige.Predvečer je krenula planinariti na planinu tri pećine,gdje je upoznala nevidljivu Ivu i konjića sa zlatnim sedlom.Letjela je s Petrom Panom i plivala s malom sirenom.Izrađivala je splav s Tomom Sawyerom i Huckleberryjem Finnom.Po povratku kući,put je obasjavao mladi mjesec.Ona bi voljela da su takvi svi dani.Zauvijek.

  1. Naslovi:
   Matilda
   Pustolovine Arana i Điđija
   Dnevnik anđela
   Priča o galebu i mačku koji ga je naučio letjeti
   Miris knjige
   Planina tri pećine
   Nevidljiva Iva
   Petar Pan
   Mala sirena
   Pustolovine Toma Sawyera
   Mladi mjesec
   P.S.-ovo su naslovi iz Moine priče

 2. Ivica i Marica su se šetali šumom i susreli Pepeljugu i Crvenkapicu. Zajedno su se uputili na Planinu tri pećine i doživjeli prave Čokoladne godine. Susreli su i Crnu kraljicu i Petra Pana i Robin Hooda. Popeli su se u krošnje s Palčićem. Omamio ih je Miris knjige u njegovoj knjižnici. Pridružili su se i pustolovini Harryja Pottera i kamen mudraca. U Palčićevoj knjižnici su također uživali u knjigama: Kronike iz Spiderwicka, Prava američka cura, Gregov dnevnik i mnogim drugim. Najviše su se zabavili naglas čitajući Kronike iz Narnije i Monstrumazija kao i Priča o galebu i mačku koji ga je naučio letjeti. Zanimao ih je i Đuro zvan crv te Ljubičasti blanet i Miron u potrazi za svetim gralom. Sviđali su im se i Junaci Pavlove ulice i Strah u ulici Lipa kao i Basne. Jako su se zabavili u svojoj ljetnoj pustolovini.

  1. Naslovi iz priče Johanne Fox: Ivica i Marica
   Pepeljuga
   Crvenkapica
   Planina tri pećine
   Čokoladne godine
   Čarobnjak iz Oza
   Petar Pan
   Robin Hood
   Palčić
   Miris knjige
   Harry Potter i kamen mudraca
   Kronike iz Spiderwicka
   Prva američka cura
   Gregorov dnevnik
   Kronike iz Narnije
   Monstrumazija
   Priča o galebu i mačku koji ga je naučio letjeti
   Đuro zvan crv
   Ljubičasti planet
   Miron u potrazi za svetim gralom
   Junaci Pavove ulice
   Strah u Ulici lipa
   Basne

 3. Bila jednom djevojčica koja se zvala Sophie Marcer i živjela je s Trilima. Odjednom je naišla na Arna i Điđija. Zajedno su išli po djevojčicu sa šibicama.
  Crvenko je postao ratnik klana Groma. Minimoji i mali bijeli mačak Aristotel su htijeli otkriti tajnu ribljeg oka.Edvard i Jacob su se svađali oko Belle.Otišla sam na put ooko svijeta za 80 dana. Tamo sam srela smogovce. Charlie me odveo u njegovu tvornicu čokolade i poklonio mi Dnevnik Pauline P..

  1. Pustolovine Arna i Điđija, Dnevnik Pauline P., Put oko svijeta za osamdeset dana, Arthur u zemlji Minimejaca, Warrior cats, Tajna ribljeg oka, Sumrak saga.

 4. Čitajte priče drugih Tragača i pronalazite naslove knjiga! Provjerite jesu li drugi Tragači otkrili sve naslove knjiga koje ste vi koristili!

 5. Đuro zvani Crv na Ljubičastom planetu otkriva zelene mrave.Mislio je da je došao do velikog otkrića sve dok mu se nije pridružila Matilda i otkrila mu dugo čuvanu tajnu,da ona svoje zelene mrave odavno čuva kod Điđija i Arna.Tamo ih čuva jer oni imaju malu kućicu na planini koja može ugostiti zelene mrave,a osim toga njih troje su najbolji prijatelji.Đuro je ostao iznenađen ,pomalo žalostan jer otkriće nije samo njegovo a opet sretan jer zelene mrave ima i on i njegova prijateljica.Najvažnije je da su zeleni mravi uživali i da je svaki njihov dan bio nova pustolovina u Planini tri pećine.

 6. djevojčica po imenu lažljiva melita sanjala je koka u parizu . imala je tajni leksikon.a najdraža knjiga bila joj je priče iz davnine. najbolji prijatelji su joj bili ivica i marica,a često je posjećivala i trnoružicu.jednoga dana je povikala:upomoć! moja mama se smanjila!susjeda matilda joj je pomogla naći rješenje.otišle su u na ljubičasti planet po tajni izum hugoa cabreta on im je dao čokoladne godine .to je bio napitak koji je ljude vraćao u razdoblje života koje žele.mama je to popila i opet postala ona stara!

  1. Lažeš, Melita
   Koko u parizu
   Tajni leksikon
   Priče iz davnine
   Ivica i Marica
   Trnoružica
   Upomoć, moja mama sesmanjila!
   Matilda
   Ljubičasti planet
   Tajni izum Hugoa Cabreta
   Čokoladne godine

 7. Endimion Proljetni počeo je čitati Bekrajnu priču.U priči su Arno i Điđi trčali Ljubičastim planetom i pokušavali uhvatiti Divljeg konja.Divlji konj ukrao im je Dnevnik dobrih anđela koji su našli na Peronu 13.Na peronu 13 nalazi se Nabor u vremenu pomoću kojeg su Arno i Điđi stigli na ljubičasti planet.Kada su onamo stigli napala ih je Matilda na divljem konju.Ukrala im ja dnevnik dobrih anđela i odjurila.Arno i Điđi su se trudili slijediti je,ali je bila prebrza.Pobjegla im je i sakrila se u neki napušteni dvorac ispod Planine tri pećine.Ondje se sastala s vješticama.One su htjele taj dnevnik kako bi zapretvorile svu djecu u miševe.I uspjele bi da im se dječak s izumom Hugoa Cabreta nije suprotstavio.Hugo je vratio dnevnik Arnu i Điđiju .

 8. Bok! Tko si ti? Matilda se iznenađeno okrene prema njemu i pita ga, aaaa tko si ti? Prvo mi reci tko si tiiii. Matilda shvati da mora reći tko je ona pa mu kaže, Ja sam Matilda. Crv se počne češkati po glavi, koji su izvanzemaljci Matilda. Odjednom joj dođe neki dečko na papiru sa torbom preko leđa. Hej! Ja sam Greg. Matilda i crv ga počnu čudno promatrati. Aaam otrgnuo sam se iz svog dnevnika. Matilda samo slegne ramenima i okrene se kad li čuje neku čudnu riječ accio! Izletila joj je jabuka iz džepa. Pogledala je malo bolje ali nije nikoga vidjela. Dobro Harry možeš ga svući. Harry Potter!!! Pa ja sam tebe čitala! Usklikne Matilda. Kako me možeš čitati kad sam ja čovjek? Matilda shvati da se preko svojih knjiga prebacila na knjižni planet.

 9. Mala Heidi i Klara su pisale Stare grafite i vidjele su Grega do njih kako piše dnevnik.Odmah su doživjele Zmajev zagrljaj i poletjele su.Vidjele su Boku i ostalu družinu kako brane grund.A vidjele su i 4/2 prijatelja kako traže nestalu profu iz biologije.

 10. Izgubila je cipelicu i otisla do 7 patuljaka da pita gdje joj je cipelica.Patuljci su joj rekli da je cipelica na Planini tri pećine. Popela se tamo i vidjela dječaka koji kroz prozor gleda duha. Opazio ju je Tut i tako se zagledao u nju da nije bio svijestan sto radi.Dosla je Heidi koja je vec bila na planini i dala Pepeljugi njezinu cipelicu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s