cats dolittle savjetuje o životinjama:)

Točkica: cats, s obzirom da ti znaš jako mnogo korisnih informacija o raznim životinjama, trebam tvoj savjet…

cats: U čemu je problem? Možeš li mi reći?

Točkica: Dobila sam jednu kornjaču. Mala je, živjela je prije u prirodi nije u dućanu kupljena već smo ju pronašli u prirodu. Većinu vremena provodi u lavoru u vodi ali ju i puštam van na travu. Ali ništa ne želi jesti: niti mrkvu,salatu,list maslačka, razne trave, rajčicu NIŠTA. :( ne znam što da učinim!

cats: Hmm,kažeš divlja je. Ako želi jesti samo kišne gliste, a ti želiš da jede drugu hranu onda joj probaj kupiti gotovu hranu za kornjače. No davaj joj tek malo dok se ne navikne. Znam da bi htjela zadržati kornjačicu i da si zabrinuta jer ako ništa ne jede onda će uginuti a to ti svakako ne želiš zar ne?A što kauboji rade s divljim konjima?Jednostavno, pripitome ih. Samo ti ne moraš na kaubojski način pripitomiti Korni. Ona neće to jesti zato što je još divlja i mislim da ti nevjeruje puno. Kad se navikne sve će ići glatko. A ako neće jesti ni gotovu hranu onda ju ostavi na kišnim glistama. Uvijek se možeš posavjetovati s veterinarom. Naravno ako želiš.

Gaby: cats, kako ti tako puno znaš o životinjama?

Vjetropirka iz Knjižnice: jedna ptičica mi je prišapnula da cats jakoo voli životinje i odmalena ih proučava. Ozbiljno je shvatila pitanja Tragača o životinjama, kako ih njegovati, kako im pomoći… Okružila se enciklopedijama, priručnicima i drugim knjigama s područja zoologije i odgovorno i spremno odgovara. Zato smo cats nazvali cats dolittle, prema poznatom liku, dr Dolittlu koji također pomaže životinjama, baš kao i naša cats.

Od sada sva pitanja koja imate vezana uz kućne ljubimce i ostale životinje možete postavljati u kategoriji pod nazivom cats dolittle savjetuje o životinjama.
Oglasi

338 thoughts on “cats dolittle savjetuje o životinjama:)

 1. Cats,ja,mama,tata i seka biti ćemo cijelo ljeto na moru.
  Ali,imam jako živog psa.
  Prvi problem je-Kako će on izdržati vožnju do Paga(koja traje 4-5 h)?
  Drugi problem- Kako ga zaštiti od sunca?
  Treći problem-Ispred naše kuće je JAKO prometna cesta,a iza provalija ispod koje je more.
  Ipak,ne može pas cijeli dan biti na lancu,morat ću ga povremeno puštati,a opasnosti su gore navedene.
  Molim te,odgovori! 🙂 😦

 2. Vožnju do Paga izdržat će samo ako budete redovito stajali i puštali psa da obavi nuždu ili malo protegne noge. Inače,na to području imam osobnog iskustva jer i ja imam psa kojeg smo vodili na more,a također smo imali iste probleme kao i ti. Zaštititi od sunca bit će lagano,samo će ga trebati staviti u hlad. Ako će biti mogućnosti(i ako voli plivati)možete ga ohladiti i kupanjem u moru. Ponesite i povodac (jer ne može,istina,biti cijeli dan na lancu)pa ga prošetajte svi zajedno. Nadam se da sam riješila tvoje probleme. Pozz! 😀 😉

 3. Imam i ja jedno!

  Cats, zašto mačka nesmije jesti piletinu?
  😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕

 4. Ja svojim mačkama već dugo dajem piletinu i još se nikoja nije udavila, čak i mali mačići. Samo što se jedan mačić ugušio od kosti ribe. 😦

 5. Cats dobila sam malog zečića.Zove se Šnjof jer voli šnjofati,jel mi možeš reći kako da ga prisilim da prestane šnjofat.Jednom kad je bio doma sam zavuko se ispod kreveta.Skoro je moj tata razvuko krevet i mogo ga je kak ja kažem kilovat xd

  1. Nemožeš ga prisiliti da prestane šnjofati. Zećići su jako plahi i moraju njuškati da bi osjetili razne mirise koje ih okružuju.

 6. Šnjof! Funny name! Moja prijateljica ima bijelog zeku. Još mu nije dala ime jer ne zna da li je muško ili žensko. tek mu je mjesec dana.

 7. Kornjače postoje već duže od 250 milijuna godina.
  Uz iznimku polarnih područja, kornjače žive na svim kontinentima, u pustinjama morima, rijekama, močvarama i na kopnu, a najviše ih ima u područjima umjerene klime i tropa. Pogotovo su brojne vrste u Sjevernoj Americi i Jugoistočnoj Aziji.
  Oklop: sve kornjače se odlikuju koštanim oklopom koji je u životinjskom svijetu jedinstven. Sastoji se od leđnog i trbušnog dijela, koji su međusobno spojeni svojevrsnim koštanim “mostom”. U svom donjem dijelu oklop je masivne koštane građe, koji se razvio od kralježnice, rebara i karličnih kostiju. Preko tog koštanog sloja nalazi se sloj kože. Kod kornjača s tzv. mekim oklopom je taj sloj kožast, dok se kod ostalih vrsta preko kože razvio tipičan pločasti oklop građen od keratina. Ploče se dijele na grupe (leđne, postrane, rubne, repne itd., ovisno na kojem dijelu se nalaze).
  Prehrana: Suvremene kornjače nemaju zube. Raspolažu snažnim “aparatom” za hranjenje koji se razvio od čeljusnih kostiju. Kao i svi drugi gmazovi ni kornjače ne žvaču hranu nego čeljustima otkidaju komade, pomažući si pri tome prednjim udovima.
  Kretanje: I na kopnu i u vodi kornjače se kreću za gmazove tipično krivudavo. Pri tome se oslanjaju na oklop .Na kopnu njihovo kretanje često djeluje vrlo nespretno.
  Veličina: Pored velikog broja vrsta čija se veličina kreće između 10 i 30 centimetara, tu su još i morske kornjače, i divovske kornjače s otočja Galápagos i sa Sejšela čija dužina oklopa može doseći i više od metra.
  Osjetila:
  Kornjače vide jako dobro, a u mraku bolje nego ljudi. I bolje razlikuju boje od ljudi.Naročito im je izraženo osjetilo mirisa. Kad se vidi kornjaču kako izraženo “pumpa” vratom, to ne znači da je zapuhana od napora, nego da upravo “njuška” jer se njen organ njuha nalazi u grlu. Mirisom raspoznaje jestivu hranu a i prepoznaje tlo u koje može zakopati svoja jaja.
  Kornjače nemaju vanjsko uho. Ne čuju ni približno tako dobro kao ljudi. Umjesto toga, osjete duboke vibracije u svojoj okolini.
  Glasanje: Osim tijekom parenja, kornjače su uglavnom nijeme. Iznimka je reakcija na strah: uvlači glavu u oklop i pritom ispušta siktav glas koji podsjeća na frktanje.
  Dužina života: Kornjače mogu živjeti vrlo dugo. Divovske kornjače s otočja Galápagos mogu doživjeti i više od 200 godina. Neke američke kornjače žive duže od 100 godina.

  1. Mačke mogu piti bilo koje mlijeko,ali neke od toga mogu imati problema. Ti problemi nisu ozbiljni,samo će imati problem sa izmetom. No to neke mačke,ne sve. Evo,nadam se da sam pomogla.

   1. Pročitala sam da je činjenica da mačke piju mlijeko zato što vole zapravo potpuno netočna! Mačke piju mlijeko jer su žedne a vlasnici im najčešće to nude. Mlijeko zapravo mačke ne mogu pravilno probaviti! najbolje je davati im vode ili mlijeka razrijeđenog s vodom 🙂

 8. Ja imam dva hrcka. Jko su slatki. Jedno je zensko a drugo musko. Zensko se zove Kiki a musko Crookie. Predlazem da ko god moze imati hrcka da ga nekako nabavi jel on mi je oljepsao cijeli zivot a i pomazu kada smo tuzni zato Kikiu ii Crookia ne bi nikome dala!

 9. Imam kornjačicu u stanu nebi je vratila u vrt kod dida i babe zato što
  su tamo mačke.
  Dal da joj napravim nešto od drva i stavim na balkon?

  1. To bi bilo jako lijepo i korisno za tvoju kornjaču, pa preporučam sa to napraviš. U slučaju da je kornjačica jako mala, nabavi akvarij za kornjače.

 10. Dragi Tragači, ljubitelji životinja, obavještavamo vas da će se kategorija cats dolittle savjetuje o životinjama zatvoriti do kraja mjeseca veljače. Sva ona pitanja koja vas muče vezana uz vaše ljubimce moći ćete postavljati na catsin blog koji se nalazi na adresi: http://zivotinjoljubci.wordpress.com/. Veliko hvala cats dolittle koja je vrlo profesionalno odgovarala na sva vaša pitanja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s