Bjelovarski GUTAČI KNJIGA :))

…Od kuda početi…rekli bi neki Od početka 🙂 …pa krenimo od početka…

Bjelovarski Gutači knjiga novonastali je klub čitatelja u Dječjem odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović Bjelovar. Osnovan je tako što su se Tragači jedne lipanjske srijede okupili u Dječjoj knjižnici i jakoooo zabavljali, odjednom je nekome frcnula ideja, poput iskrice iz vatrice… Pa mogli bi se ovako okupljati svaki tjedan ili još bolje… svaki dan!  Ostali su uglas povikali Da! Da! Da!  I tako je nastao naš klub Gutači knjiga :)) Praznici su i redovito se sastajemo više puta tjedno  provodeći vrijeme u traganju po policama za skrivenim naslovima i u razgovoru, a o čemu drugome nego o _ _ _ _ _ _ _! Jeste pogodili? 😉 Eto, sada se zabavljamo, ali od jeseni počinje pravi rad, jednom mjesečno, u Dječjem odjelu naše Knjižnice vodit će se ozbiljni razgovori i rasprave, i opet o _ _ _ _ _ _ _! 😉

A zašto baš Gutači knjiga?  Na ovo pitanje je lako odgovoriti, zar ne! Zato što svi odreda gutamo knjige, naravno ne doslovno, da se ne bi krivo razumjeli, već hipotetski… u prenesenom značenju… dakle gutamo slova i riječi … hmmm… ma razumijte što hoću reći.

Pripremili smo vam i dva zadatka za ubijanje ljetne dokolice:

1. zadatak: rješite križaljku! Slova u plavim poljima otkrit će vam koliko godina slavi Dječji odjel bjelovarske knjižnice. (križaljku su osmislile Točkica i Matovilka)

2. zadatak: Tragači, napišite nam što maštovitiju, kreativniju, interesantniju, zabavniju, i što god vam još padne na pamet,  čestitku!

Oglasi

12 thoughts on “Bjelovarski GUTAČI KNJIGA :))

 1. Gaby, ne. Plavi red daje točan odgovor, a onaj red iznad samo pokazuje koji je to zadatak po redoslijedu (1, 2, 3..).
  Znam točan odgovor jer smo Matovilka i ja pisale i smišljale ovu križaljku ali neću odati 😀
  Knjižnjičarko Vjetropirka, mogu li napraviti čestitku pa ju donijeti u knjižnjicu?

  1. Naravno da možeš, Točkice, iako mene još malo nema u knjižnici. Svoju čestitku možeš predati bilo kojoj drugoj knjižničarki, one će mi ju predati kada se vratim s godišnjeg.

  1. Možemo se susresti u srijedu, zadnjeg tjedna u kolovozu u 12 sati u Dječjem odjelu. Svi zainteresirani Tragači mogu tada doći, pa ćemo se dogovoriti za dalje.

   1. Naravno, vrijedi samo za Tragače iz Bjelovara. Svi ostali, skupa s nama, nastavljaju traganje u ovom super virtualnom svijetu… 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s