Dogovor Tragača o zajedničkom pisanju priče

cats: Tragači, kako bi bilo da malo mi budemo pisci. Možemo napisati odjeljke događaja i s vremenom stvoriti knjigu. Neka se pridruže i knjižničarke. Imam još jedan zadatak za knjižničarke. Naime kad se dogovorimo da je knjizi kraj knjižničarke mogu spojiti naše odijeljke i napraviti knjigu. Onda bi Tragači imali svoju vlastitu knjigu. Prvo moramo smisliti naslov. Najbolji naslov (znači naslov koji opisuje maštu svih Tragača) bit će naslov knjizi.
PAŽNJA! Prije svakog odjeljka važno je pročitati odjeljak onog Tragača koji je napisao odjeljak prije tebe kako se ne bi radilo o istoj stvari.

Točkica: Mislim da bi bilo zanimljivo kada bi svatko napisao jednu rečenicu (Ali da nitko ništa ne komentira dok ne dođe tj. dok ne odredimo kraj jednom poglavlju, tako da se ne bunimo dok čitamo). A naslov ćemo napisati na kraju. Može? Što vi mislite, Tragači? A vi, tete knjižnjičarke?

Prijedlozi naslova

cats: Jednorog u priči zvanoj čarolija ILI Avantura jednog delfina Koraljka
Gaby: Zašto naslov ne bi bio: Knjiga – sa svim likovima. U toj bi knjizi bili svi likovi kojih se možemo sjetiti i svatko bi mogao napraviti jedno poglavlje sa nekoliko likova.
auroraspoti: Mali zmaj

josy_fine: Meni se ova ideja o pisanju knjige jako svidjela. Toliko mi se svidjela da sam napravila posebnu kategoriju pod nazivom “Pišem ti priču (pogledaj desni stupac bloga): tamo ćemo okupljati sve postove povezane s pisanjem naše priče/knjige. No, prije nego počnete pisati i prije nego odaberemo naslov potrebno je odrediti temu! 😉
Nakon što se sve lijepo dogovorimo napravit ćemo novi post ispod kojeg ćemo kroz komentare krenuti s pisanjem 🙂 (jedva čekam :!:). Samo požurite jer:

S pisanjem krećemo 01.08.2012. !

Kroz komentare ovog posta dogovorit ćemo se O ČEMU ĆEMO PISATI? i točno na koji način.
Svatko neka u jednom komentaru napiše za koji način zajedničkog pisanja glasa:

pisanje rečenicu po rečenicu ili odjeljak po odjeljak :).

I prijedlog teme ;)!

Oglasi

About Gradska knjižnica Zadar

www.gkzd.hr Gradska knjižnica Zadar središnja je zadarska posudbena narodna knjižnica, središte mreže zadarskih Knjižnica, ali i središte lokalne zajednice zbog velikog broja događanja koje prihvaća, pomaže ili samostalno organizira.

22 thoughts on “Dogovor Tragača o zajedničkom pisanju priče

   1. Kako bi bilo da npr. pišemo dnevnik. Svaki dan ovoga ljeta pa i dalje. Znači od 01.08.2012. pa do 01.08.2012. Ako ćemo pisati, moramo se dogovoriti hoćemo li pisati o djevojčici ili dječaku. Dnevnik ćemo pisati (naravno, ako se slažete!) tako da svaki Tragač napiše jedan dan. I slijedeći Tragač nastavlja pisati drugi dan za taj dan ali da je povezano sa prošlim danom tako kao da ga je jedna osoba pisala o sebi.
    Možemo pisati o ljetnim ljubavima, o prijateljstvu koja je ta zamišljena osoba sklopila i sve što vam padne na pamet. Možete uklopiti i neke događaje iz svoga iskustva.
    Ali mislim da je najbitnije da moramo paziti da je svaki nastavak jednog Tragača povezan s prošlima, bez obzira kakvu ćemo knjigu pisati. 😀

    Što vi mislite?

    1. Super ideja Točkice! Svaki dan je priča za sebe pa ćemo tako lakše povezati sve u jednu cjelinu :). Dakle, umjesto odjeljak po odjeljak pišemo dan po dan. I ovisno o raspoloženju i događanjima koji dan, pisati možemo kraće ili duže (kako koji Tragač bude imao inspiraciju!).
     Hmm pisati kao djevojčica ili kao dječak – a da pišu zajedno: brat i sestra blizanci 😉 ili najbolji prijatelji koji žele za uspomenu zabilježiti događanja jednog ljeta :)…

     1. Mislim da bi bilo super kada bi pisali o dva najbolja prijatelja: djevojčici i dječaku, koji bi možda na kraju mogli biti par! Haha 😀 Na pamet mi je pala još jedna ideja: taj svaki dan u priči bi mogli pisati naizmjenice a djevojčica pa dječak itd. A Tragači, cure bi pisale za djevojčicu a dečki za dječaka. Odlična nam je ideja o pisanju knjige! Jedva čekam!

 1. Ja isto glasam za odjeljak po odjeljak. Sviđa mi se Točkicina ideja ali dodala bi i svoju. Radi se o knjizi koja opisuje dva zakleta neprijatelja, psa i mačku koji se udružuju kako bi našli svoje vlasnike koji su se preselili,a njih zaboravi ponijeti. Na kraju uspiju! Što vi mislite?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s