Mama Grozdana i računalo

Mama Grozdana dugo je vremena odbijala koristiti računalo. Uporno se mučila tipkajući svoje članke na pisaćoj mašini i usput je zbog čestih pogrešaka bacanjem papira u smeće potrošila čitavu šumu! Naravno, kad je konačno isprobala pisanje teksta na računalu oduševila se :).

Što misliš zašto je mama Grozdana tako dugo izbjegavala računalo?

Poznaješ li i ti neke odrasle koji odbijaju koristiti računala ili mobitele?

Bojiš li se ti samostalnog rada na računalu pa uvijek tražiš odrasle da ti pomažu?

 

P.S. Ne zaboravite: još samo 2 dana možete postavljati pitanja našem gostu Mladenu Kopjaru, autoru knjige Čokoladne godine. Pitanja se postavljaju kao komentari na tekst: Vi pitate, pisac Mladen Kopjar odgovara 🙂

Oglasi

About Gradska knjižnica Zadar

www.gkzd.hr Gradska knjižnica Zadar središnja je zadarska posudbena narodna knjižnica, središte mreže zadarskih Knjižnica, ali i središte lokalne zajednice zbog velikog broja događanja koje prihvaća, pomaže ili samostalno organizira.

10 thoughts on “Mama Grozdana i računalo

 1. Mama Grozdana odbijala je koristiti računalo zato što nije znala kako su računala super. Mislila je da je ta naprava bespotrebna i komplicirana. Tako i moj djed i moja druga baka misle da su mobiteli bezveze i ne žele ih koristiti.
  A ja obožavam i mobitele i računala i ne mogu zamisliti život bez njih. Tražim pomoć od starijih samo kada nešto ne znam.

 2. Ja mislim da mama nije koristila računalo zbog toga što zrači.Ja ne poznajem ljude koji nemaju kompjuter.Mislim da je kompjuter dobar zato što je izvor informacija,a mislim da je loš zato što zrači.Ipak meni su knjige bolji izvor informacija.

 3. Mama Grozdana je duugo izbjegavala račnalo zato što je mislila da je ono glupa i besmislena naprava.Vjerojatno je stalno grdila svoje ukućane zato što ga koriste. Na kraju je ipak popustila i probala ga. Ja ne poznajem nijednu stariju osobu koja odbija koristiti kompjuter ili mobitel,ali vjerujem da takve osobe postoje. Ja tražim pomoć odraslih na kompjuteru samo kad je trebam.

 4. Vjerojatno je mislila da je to nekakva naprava koja zaglupljuje ljude, ili se bojala da se neće znati snaći. Pisaća mašina kao da je “provjerena”. Ne poznajem nijednu takvu osobu. Pomoć tražim ako imamo na računalu novi program ili nešto slično.

 5. Ja mislim da je mama Grozdana dugooo izbjegavala kompjuter jer je mislila da se neće znati koristiti s njime . I da će ispasti glupa… tj da će joj se svi smijati.
  I ne bojim se samostalnog rada na kompjuteru. A ako nešto neznam naravno zamolim pomoć odraslih.

 6. Mislim da je mama Grozdana odbijala računalo zato što ga nije znala koristiti. Osoba koja odbija mobitele i računala je moja baka. Ja se ne bojim samostalnog rada na računalu.

 7. Ja mislim da mama Grozdana odbijala ići na računalo jer se ga bojala.Mislim bojala se ići jer je možda od nekog čula (npr.susjede)da su računala opasna,da zrače i da neko može nauditi,preko računala,njezinoj obitelji.Ja se ne bojim samostalnog radana na računalu,a ako je u slučaju novi program ili neki kvar zamolim tatu da mi pomogne.Ipak mame manje znaju.He,ha,he,hahe!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s