Čokoladni brkovi mudrosti

U knjizi koju smo prošli mjesec čitali pas Điđi nas je poučio što to znači biti pravi prijatelj: odan, pun razumijevanja, uvijek spreman pomoći, ali i oprostiti…

U Čokoladnim godinama  još je jedno veliko prijateljstvo stavljeno na kušnju. Darko je bio rastrgan između prijateljstva s Tihomirom i ljubavi prema Leli.

  Srećom, nakon dugog perioda razdvojenosti preko praznika, Tihomir se vratio s dovoljno velikom čokoladom s lješnjacima da je svo troje zajedno potamane. Darko nije mogao vjerovati, ali je u isto vrijeme i bio presretan – Tihomir je ponudio Leli komad čokolade! I tako su se obistinile mudre riječi brata Žarka: Darku je sve o prijateljstvu i ljubavi postalo jasno kad je dobio brkove – čokoladne brkove ;)!   

Kao i čokolada, ljubav i prijateljstvo što su veći to se lakše podijele s drugima i postaju još slađi, zar ne :)!?

Posvađaš li se i ti ponekad s najboljim prijateljem? Što činiš da bi se pomirili?

Jesi li već pokušao izliječiti napuklo prijateljstvo čokoladom? Je li uspjelo?

Oglasi

About Gradska knjižnica Zadar

www.gkzd.hr Gradska knjižnica Zadar središnja je zadarska posudbena narodna knjižnica, središte mreže zadarskih Knjižnica, ali i središte lokalne zajednice zbog velikog broja događanja koje prihvaća, pomaže ili samostalno organizira.

12 thoughts on “Čokoladni brkovi mudrosti

  1. Svi se svađamo ponekad, nekad je to zbog nesporazuma ili lošeg raspoloženja. U mom slučaju važan je razgovor, puno toga u ljutnji kažemo jedni drugima, ne misleći pri tom da nekoga svojim riječima možemo povrijediti. Ja sam poprilično brzopleta, još uvijek vježbam prije izgovaranja riječi u sebi izbrojati do 10, naravno to je ponekad jako jako teško, ali i uspijem. I svakako je važno reći kako se osjećaš, bilo da si sretan, tužan, neraspoložen ili razočaran. Jer priznajte, pomirenje je najslađi dio nakon kojeg slijedi smijeh, puno smijeha :-9

  2. Kad se ja posvađam sa prijateljicama, pokušavam sve riješiti razgovorom. P.S. Nikad se nisam probala pomiriti uz pomoć čokolade.

  3. Ja ponekad kažem prijatelju ili prijateljici ono što ustvari nisam htjela reći.Prijatelj ili prijateljica se naljute na mene,ali to ne traje dugo jer ne možemo ,a da se zajedno ne igramo i ne družimo.

    :), :), :))

  4. Znam se ja posvađati sa svojim prijateljima. Nekada su oni krivi, a nekada i ja. Žao mi je zbog toga i uvijek se brzo pomirim, kao i Matovilka, razgovaramo i rješimo problem. Idući puta probat ću i s čokoladom. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s