Kako promijeniti sličicu ispred komentara

Sličica koja se nalazi ispred vašeg tragačkog imena kod pisanja komentara zove se Gravatar. Gravatar je povezan s vašom elektroničkom adresom i blog automatski odredi gravatare za komentatore koji nemaju svoju sličicu. Tko želi sam odabrati sličicu koja će ga predstavljati može to učiniti slijedeći naše upute:

1. Pronađi sličicu koja ti se sviđa i pohrani je na svom računalu (zapamti gdje je ;)). Pazi Gravatar je malen pa je bolje odabrati manju sliku.

2. Idi na stranicu gravatar.com (tamo je sve na engleskom jeziku) i klikni na Sign Up na vrhu stranice, ali pazi: jednom kad napraviš svoj profil više ga ne možeš obrisati – zauvijek ostaje povezan s tvojim e-mailom!!!

3. U pravokutnik upiši svoj e-mail pa klikni na dugme Signup i Gravatar će ti poslati poruku na tvoju adresu.     Enter your email address and click on "Sign up".

4. Otvori svoj e-mail. Otvori poruku koju ti je poslao Gravatar. Klikni na prvi link koji će te vratiti natrag na stranicu Gravatara.

5. Sada je trenutak da se registriraš kao korisnik Gravatara. Malim slovima bez interpunkcijskih znakova upiši svoje korisničko ime (ono s kojim si prijavljen na blogu) i smisli neku dobru lozinku (zaporku, password).

6. Zatim odaberi želiš li podići sličicu sa svog računala ili možda neku s interneta.

You will receive a confirmation email.

7. Pomičući četvrtasti okvir po svojoj slici određuješ koji dio slike želiš da se vidi u Gravataru. Zatim klikni na dugme Crop and Finish.

8. Među ponuđenim ocjenama sadržaja svoje sličice odaberi slovo G (a to znači da je sličica pristojna baš kao i ti ;)).

9. Sljedeći put kad napišeš neki komentar na blogu i upišeš svoj e-mail, blog će pronaći tvoju novu sličicu :)!

10. Kada poželiš ponovno promijeniti sličicu trebaš samo “skoknuti” do stranice www.gravatar.com, ulogirati se i podići novu sličicu…

P.S. VAŽNO: Nemoj za Gravatar staviti fotografiju na kojoj se jasno vidiš ti, znaš već zbog zaštite – kao što ti posjetitelji bloga ne trebaju znati puno ime i prezime tako je sigurnije za tebe da ne znaju niti kako izgledaš. Odigraj igricu pomoću koje ćeš naučiti sve o Zaštiti osobnih podataka.

Oglasi

About Gradska knjižnica Zadar

www.gkzd.hr Gradska knjižnica Zadar središnja je zadarska posudbena narodna knjižnica, središte mreže zadarskih Knjižnica, ali i središte lokalne zajednice zbog velikog broja događanja koje prihvaća, pomaže ili samostalno organizira.

4 thoughts on “Kako promijeniti sličicu ispred komentara

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s