Blog bonton

 •    VAŽNO JE BITI PRISTOJAN   🙂

Ako želiš biti ugodno društvo i rado viđena (čitana) osoba na blogu, trebaš, jednako kao i u stvarnom životu, biti pristojan/na. Uvijek imaj na umu da su s druge strane računala stvarni ljudi prema kojima se treba pristojno ponašati.

 •     UVIJEK SE PREDSTAVI   😎

Na blogu možeš koristiti svoje pravo ime (bez prezimena!) ili se možeš predstavljati nadimkom, samo uvijek koristi isti nadimak!

 •      KORISTI EMOTIKONE   😀

Emotikoni su znakovi kojima se izražava raspoloženje: 🙂 , 😦 …  Kako bi nadoknadio izraze lica i “govor tijela” koji izražavaju tvoje osjećaje prilikom razgovora “u živo”, koristi emotikone i olakšaj ostalima razumijevanje tvojih poruka.

 •    NE VIČI   😕

PORUKE PISANE ISKLJUČIVO VELIKIM SLOVIMA SMATRAJU SE VIKANJEM, A TO JE VRLO NEPRISTOJNO. U redu je riječ ili dvije napisati velikim slovima radi isticanja, ali nikako nije u redu vikati.

 •       NIŠTA NE OBJAVLJUJ DOK SI LJUT/A   😡

        Dobro razmisli prije nego što objaviš poruku koju si napisao/la u ljutitom stanju. Možda će ti kasnije biti žao, a povratka nema…

 •     NEMOJ SE PREPIRATI ILI SVAĐATI   👿

Ako ti se ne sviđa nečije mišljenje o nekoj knjizi ili temi, nemoj njega/nju zbog toga napadati ili vrijeđati. Ne moraš se slagati s napisanim, ali svoje mišljenje moraš izraziti na pristojan način uvažavajući tuđe mišljenje (iako se ono razlikuje od tvog).

 •     PIŠI ONAKVE PORUKE KAKVE BI VOLIO/VOLJELA ČITATI!  😉             💡

About Gradska knjižnica Zadar

www.gkzd.hr Gradska knjižnica Zadar središnja je zadarska posudbena narodna knjižnica, središte mreže zadarskih Knjižnica, ali i središte lokalne zajednice zbog velikog broja događanja koje prihvaća, pomaže ili samostalno organizira.

25 misli o “Blog bonton

 1. ja mislim da je to izvrsno jer postoji puno djece koja bi mogla napisati nešto ružno o nekom djetetu koje je na blogu iskazalo svoje mišljenje na neki svoj način.

 2. Super je što blog ima svoj bonton inače bi se svi mogli ponašati nepristojno,ružno i kako god im se prohtije.
  P.S.Netko na blogu moglo bi ogovarati(govoriti o nekome nešto ružno)djete koje nije učlanjeno na blogu.

 3. Pa dobro, ja nekad vičem ali ne mislim to nekome za zlo.
  P.S.PA DOBRO, JA NEKAD STVARNO VIČEM!!! DA, TO JE ISTINA!!!
  NE ŠAJIM SE!!!
  Heh! Riješen problem!

 4. Meni je sestra htjela napraviti facebook ,ali kada sam dobila prijavnicu za ovu stranicu odustala je.Drago mi je da je odustala.

  😉 P.S. ovako je bolje

  :):):):);););)

 5. Kako bi svaki djecji citateljski blog boi dobar trebao bi imati svoj bonton jer ima djece koja se lose ponasaju pa kada bi procitali barem pet recenica o bontonu mislim da bi odmah promjenio a, u nekim stavarima bi bio bolji !

 6. Mislim da je ovaj tragački bonton u redu, jer ima puno djece koji se ponašaju jako ružno. Bolje je kada su uvedena tragačka pravila. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s